Dosarul Direcției 5 a MAI: Dorin Damir va sta în continuare după gratii

Autor: , in Social / 2 septembrie, 2021, 16:21

Președintele FEA, Dorin Damir, rămâne în arest în Penitenciarul nr.13. Decizia a fost pronunță de magistrați, joi, 2 septembrie.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana au prelungit cu încă 30 de zile mandatul de arest al lui Dorin Damir.

„La solicitarea procurorilor PCCOCS, magistrații au dispus prelungirea cu 30 de zile a măsurii arestului preventiv în privința președintelui asociației FEA. Acesta este investigat, în continuare, în dosarul angajărilor fictive în cadrul fostei Direcții nr. 5 a MAI. Scopul măsurii solicitate constă în evitarea eschivării de la justiție și influențării martorilor, astfel încât să fie asigurată eficiența investigațiilor”, au argumentat repezentanții PCCOCS.

Damir este acuzat de abuz de serviciu, delapidarea averii statului, trecerea ilegală a frontierei de stat, divulgarea secretului de stat și fals în acte publice.

Amintim că, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) de comun cu Serviciul de Informații și Securitate (SIS) au descins luni dimineață, 5 iulie, cu percheziții la domiciliile, în birourile de serviciu și automobilele mai multor persoane.

„Acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, acțiunile cărora sunt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: abuz de serviciu, delapidarea averii statului, trecerea ilegală a frontierei de stat, divulgarea secretului de stat și fals în acte publice”, a anunțat PCCOCS.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală, trei persoane au fost reținute: șeful Inspectoratului de Poliție al mun.Bălți – Valeriu Cojocaru, un inspector din cadrul Poliției de Frontieră, dar și președintele Asociației FEA – Dorin Damir.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X