Gavrilița, întrevedere cu liderii grupurilor de lucru a Consiliului Economic pe lângă prim-ministru. Subiectele discutate

Autor: , in Politic / 2 septembrie, 2021, 17:47

Natalia Gavrilița a anunțat că a avut joi, 2 septembrie, o întrevedere cu liderii grupurilor de lucru a Consiliului Economic pe lângă prim-ministru, în cadrul căreia au fost discutate mai multe proiecte de inițiativă pentru „eliminarea constrângerilor în activitatea antreprenorială și susținerea întreprinderilor în perioada pandemică”.

„I-am asigurat pe cei prezenți la discuție că Guvernul va susține inițiativele cu impact, care să acorde suport mediului economic și societății în general”, a declarat Gavrilița.

Prim-ministra Natalia Gavrilița a subliniat că „Guvernul lucrează acum la elaborarea unui șir de acțiuni pentru susținerea economiei, menținerea locurilor de muncă și protecția socială a cetățenilor”.

„Vom veni cu inițiative pentru subvenționarea timpului redus de muncă pentru salariați și creșterea accesului la capital de lucru pentru companii. La fel, sunt necesare soluții pentru transportul public și interurban, acolo fiind cele mai mari focare de infectare. Împreună vom analiza cele mai afectate domenii și vom veni cu acțiuni cât mai targetate pe sectoare și propuneri de politici care ar ajuta aceste sectoare să rămână competitive”, a adăugat Gavrilița.

Șefii celor șapte grupuri de lucru, pe domeniile lor de competență, au venit cu mai multe propuneri către Executiv:

✅ modificări legislative ce țin de digitalizarea economiei;
✅ armonizarea legislației naționale la cea europeană privind datele cu caracter personal;
✅ îmbunătățirea cadrului legal în domeniul concurenței;
✅ reconceptualizarea funcției organelor de control, cu accent pe prevenire și consultanța antreprenorilor în aplicarea prevederilor legislative;
✅inițiative economice care au drept scopul facilitării comerțului transfrontalier, în conformitate cu Acordul DCFTA;
✅examinarea mai multor opțiuni privind promovarea inovației tehnologice în diverse sectoare ale economiei, precum asigurarea în format electronic a unui set minim de documente fără necesitatea prezentării fizice la ridicarea actului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X