Căutat de autoritățile din Moldova, Cavcaliuc și-a deschis firmă la Londra (DOC)

Autor: , in Actualitate / Politic / 3 septembrie, 2021, 16:16

„SUCCESS FOR YOU LIMITED se numește firma din Marea Britanie 🇬🇧 a lui Gheorghe Cavcaliuc, liderul PACE, anunțat în căutare de autăritățile Republicii Moldova în dosarul „Verde de briliant”.

Potrivit Rise Moldova, colonelul Cavcaliuc, alias #Goțman, și-a deschis compania pe 1 septembrie 2021, cu sediul în Rainham, o suburbie din Londra. Acesta a folosit cetățenia română pentru perfectarea documentelor.

Amintim că autoritățile de la Chișinău au solicitat anunțarea în căutare internațională prin intermediul INTERPOL a lui Gheorghe Cavcaliuc, dar și a lui Veaceslav Platon.

În luna iulie curent, Procuratura raionului Sângerei a dispus anunțarea în căutare a lui Gheorghe Cavcaliuc.

„După refuzul repetat al învinuitului Cavcaliuc de a se prezenta benevol la o citare legală, vineri, 16 iulie prin ordonanța procurorilor din cadrul Procuraturii raionului Sângerei, a fost dispusă reținerea acestuia pentru prezentarea învinuirii”, au precizat reprezentanții PG.

Potrivit materialelor, pe 9 iulie curent, acesta a părăsit teritoriul Republicii Moldova, eschivându-se de la organul de urmărire penală, motiv pentru care procurorii au dispus anunțarea acestuia în căutare.

El este acuzat de „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și ”chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor” și, împreună cu ceilalți patru colegi de-ai săi, urmează să răspundă în fața legii.

Acțiunile au loc în contextul investigațiilor pe cazul incidentului din 6 aprilie curent, când mai mulți membri ai partidului PACE l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, ultimul având nevoie de spitalizare ca urmare a leziunilor primite.

Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani.

Vezi și: Cavcaliuc confirmă că se află la Londra: „Îmi desfășor activitatea profesională. Am informat oficial organele din Republica Moldova”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *