Cum i-a numit selecționerul Angliei pe suporterii maghiari care i-au abuzat rasist pe fotbaliștii englezi la Budapesta

Autor: , in Sport / 3 septembrie, 2021, 15:51

Selecționata Angliei a reușit să câștige fără drept de apel meciul de pe terenul Ungariei, 4-0, în cadrul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2022.

Pe Puskas Arena au fost prezenți aproximativ 67.000 de fani, iar suporterii maghiari au făcut mai multe gesturi reprobabile de-a lungul partidei, huiduind jucătorii englezi în momentul în care au îngenunchiat pentru mișcarea Black Lives Matter și făcând zgomote de maimuță în momentul când Raheem Sterling sau Jude Bellingham atingeau mingea.

La conferința de presă ulterioară partidei, selecționerul Angliei, Gareth Southgate, a avut un discurs ferm referitor la gesturile suporterilor maghiari, numindu-i „dinozauri”.

Nu prea am realizat ce se întâmplă de pe bancă. Se pare că au fost niște incidente și toată lumea știe că suntem o echipă unită și că ce s-a întâmplat este complet inacceptabil. Totul va fi raportat celor de la UEFA și vom vedea ce va urma de aici încolo. Ei recunosc că lumea se schimbă (n. r. – jucătorii). Chiar dacă unii oameni sunt blocați în mentalitatea și prejudecățile lor, în final vor fi niște dinozauri, pentru că lumea se modernizează.

Ungaria nu are nici pe departe o populație atât de diversă precum țara noastră. Ne va lua mult, mult timp să ajungem unde trebuie și în mod inevitabil, dacă unele țări nu au același nivel de diversitate, probabil nu au aceeași mentalitate ca cea din țara noastră„, a explicat Southgate.

Puskas Arena din Budapesta a fost umplută de 67.000 de suporteri, iar jucătorii Angliei au fost huiduiți încă de dinaintea primului fluier, când au pus genunchiul în pământ în semn de solidaritate cu mișcarea antirasistă Black Lives Matter.

Deși selecționerul Marco Rossi le-a cerut suporterilor maghiari să respecte gestul Angliei, fanii au ignorat cerința italianului, scrie BBC.

În repriza secundă, suporterii Ungariei au aruncat cu mai multe pahare și sticle către Raheem Sterling, după ce atacantul lui Manchester City a deschis scorul. Ulterior, maghiarii au aruncat și torțe în teren, iar Sky scrie că mai mulți fani ai gazdelor au imitat sunetele unor maimuțe, Jude Bellingham și Sterling fiind ținta acestor atacuri.

Declan Rice a avut o reacție inedită când a văzut reacțiile suporterilor maghiari. Mijlocașul a ridicat unul dintre paharele de pe jos și s-a prefăcut că bea din acesta.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *