Cine este Dragoș Guțu, noul director al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale

Autor: , in Social / 3 septembrie, 2021, 17:47

Dragoș Guțu a fost numit în funcția de director al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale. Decizia a fost aprobată de Cabinetul de miniștri vineri, 3 septembrie. Noul director este expert în domeniul gestionării afacerilor, managementului proiectelor și echipelor.

Prim-ministra Natalia Gavrilița i-a mulțumit lui Dragoș Guțu că a revenit din diasporă pentru „a pune umărul la îmbunătățirea situației din domeniul farmaceutic”.

„Este foarte important să avem un management corect al medicamentelor și o politică a medicamentelor, care face să avem disponibile să avem medicamentele calitative în țară. De asemenea, trebuie să ne uităm și la politica de formare a prețurilor, care sunt medicamentele compensate. Dacă medicamentele autorizate sunt calitative și care sunt practicile, pe care le utilizează medicii în prescrierea acestor medicamente. Vă rog să faceți un audit și să vedeți care este situația și să îmbunătățim lucrul Agenției Medicamentului, astfel ca fiecare cetățean să simtă că avem o politică bună în domeniul medicamentului”, a declarat Gavrilița.

Între 2016 și 2018, Dragoș Guțu a fost director comercial MENA/CIS (Africa de Nord, Orientul Mijlociu și CSI), responsabil de elaborarea și implementarea strategiei comerciale regionale ( în 34 țări), în cadrul GlaxoSmithKline Turcia (Istanbul).

În perioada ianuarie 2015 și aprilie 2016, Guțu a deținut funcția de director general ( pentru Kazahstan și Asia Mijlocie/Mongolia) în cadrul aceleiași companii.

În perioada aprilie 2013 -ianuarie 2015, a fost responsabil de elaborarea și implementarea strategiilor de promovare a portofoliului de produse și lansarea produselor noi, în cadrul GlaxoSmithKline Rusia.

Dragoș Guțu este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, (1997), iar în 2008 a absolvit Universitatea Chicago, SUA, Școala de Business Booth.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *