Noul director APP, în vizită la Arena Chișinău: Va fi găsită curând soluția pentru darea în exploatare a obiectivului

Autor: , in Actualitate / 3 septembrie, 2021, 19:54

Vineri dimineața, directorul general al Agenției Proprietății Publice (APP) a efectuat o vizită de lucru la complexul „Arena Chișinău”. Eugeniu Cozonac s-a întâlnit cu reprezentanții SRL „Arena Națională” și ai companiei private de implementare, fiind efectuat un schimb de opinii privind derularea proiectului de interes național și reliefat specificul construcției.

Oficialul a fost făcut un tur al complexului, fiind vizitate încăperile acestuia, precum și discutate lucrările care urmează a fi efectuate în viitorul apropiat.

Directorul general al APP a reiterat importanța finalizării acestui proiect pentru Republica Moldova, la moment obiectivul fiind gata într-o proporție de circa 98%, lipsind doar amenajarea căilor de acces, fără de care nu este posibilă exploatarea complexului.

Proiectul se află în atenția Agenția Proprietății Publice, a Guvernului RM. Urmează încă un pas spre realizarea acestuia. Și este indubitabil faptul că, în termeni restrânși, va fi găsită soluția optimă pentru finalizarea și darea în exploatare a obiectivului”, a subliniat Cozonac.

Administratorul complexului, Eduard Calancea, a remarcat că proiectul a fost creat cu scopul de a crea condiții optime pentru organizarea și desfășurarea evenimentelor sportive și socio-culturale: „Obiectivul este deja construit și trebuie valorificat. Moldova va avea cu ce se mândri”.

Acest proiect de importanță națională a fost executat în cadrul Contractului de parteneriat public-privat nr.01/PPP/AN18 din 24 august 2018, încheiat între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (partener public), succedat de către Ministerul Economiei și Infrastructurii (HG nr.529 din 06-11-2019), SRL „Arena Națională” (compania publică de implementare) și SRL „Sam Investment Company” (compania privată de implementare) pentru proiectarea, construirea, dotarea tehnică și darea în exploatare a arenei polivalente de interes național.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *