O persoană din R. Moldova a decedat după ce s-a imunizat împotriva COVID-19. Nemerenco: Avea multe comorbidități. Putea fi și un certificat de vaccinare fals

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 3 septembrie, 2021, 17:19

Un copil de 13 ani a decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19, iar un pacient a murit după ce s-a imunizat împotriva noului coronavirus. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Ala Nemerenco, în cadrul emisiunii COTIDIANUL în direct, precizând că va veni cu mai multe detalii publice pentru a nu lăsa loc de speculații.

UPDATE: Vineri, 3 septembrie, Ministerul Sănătății a anunțat despre decesul copilului de 13 ani.

Deces 6.415: Copil de 13 de ani din raionul Soroca, internat în Spitalul raional Soroca. Infectat cu COVID-19, asociat cu comorbidități severe din copilărie încadrate în grad sever de dizabilitate.

Știrea inițială:

În data de 1 septembrie, în Republica Moldova a decedat primul adolescent din cauza COVID-19, a anunțat ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Cu toate acestea, în datele oferite de Minister nu a fost menționat decesul copilului. Solicitați de COTIDIANUL pentru explicații, reprezentanții Ministerului nu ne-au răspuns la apeluri.

Vezi și: Un copil de aproape trei ani din raionul Nisporeni a murit din cauza COVID-19. Este cea mai tânără victimă din R. Moldova

Tot în cadrul emisiunii COTIDIANUL în direct, ministra Sănătății a mai comunicat că, la nivel internațional a crescut numărul copiilor cu forme grave de COVID-19.

Ala Nemerenco a mai a declarat că a fost înregistrat un deces în rândul persoanelor vaccinate anti-COVID-19. Cu toate acestea, informația este încă verificată și, potrivit ei, ar putea fi vorba de o persoană cu un certificat de imunizare fals.

„Avem o persoană care a decedat după ce s-a imunizat împotriva COVID-19, dar ca și în cazul copilului de 13 ani, avea multe comorbidități. O să facem publică această informație, fiindcă din moment ce oamenii vor vedea aceste informații fără date personale, probabil, vor putea să aibă mai multă încredere în vaccin”, a precizat Nemerenco.

În acest context, Ala Nemerenco a subliniat că până a prelua șefia Ministerului Sănătății, nu exista nicio informație despre câți dintre toți cei infectați sunt vaccinați.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *