Descinderi la postul vamal Sculeni: Au fost reținute cinci persoane. Noi detalii despre percheziții

Autor: , in Actualitate / Social / 3 septembrie, 2021, 12:10

Percheziții matinale, vineri, 3 septembrie, la punctul de trecere a frontierei Sculeni. Până la această oră, au fost reținute cinci persoane, printre care patru angajați ai Poliției de Frontieră și un transportator de pasageri şi colete.

UPDATE: Procuratura Anticorupție, cu suportul Serviciului Protecție Interna și Anticorupție al MAI, desfășoară, în aceste clipe, percheziții simultane în birourile de serviciu ai mai multor angajați ai Poliției de Frontieră.

Descinderile au loc în cadrul unui dosar inițiat pe faptul coruperii active, coruperii pasive și traficului de influență.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații a fost documentată activitatea ilegală a mai multor angajați ai Poliției de Frontieră care din primăvara acestui an și până în prezent, ar fi pretins și primit sume cuprinse între 50 şi 700 de euro de la mai mulți transportatori ilegali de pasageri și colete.

În schimbul acestor sume, polițiștii de frontieră ar fi favorizat trecerea autovehiculelor ce transportau pasageri şi colete, fără a dispune verificările impuse de lege, precum și a nu-i plasa în autoizolare la intrare în Republica Moldova.

Până la această oră, procurorii anticorupție au reținut cinci persoane, printre care patru angajați ai Poliției de Frontieră și un transportator de pasageri şi colete.

Acțiunile de urmărire penală sunt în derulare, iar Procuratura anunță că va reveni pe parcurs.

Știrea inițială:

Potrivit primelor informații, cei doi polițiști de frontieră ar fi primit sume financiare care nu li se cuvin, de la mai multe persoane, care au vrut să scape de obligația de a sta în carantină, dar și pentru mușamalizarea testelor COVID-19.

„În legătură cu perchezițiile care au loc la punctul de trecere a frontierei Sculeni, la fața locului se află și angajații Direcției Inspecție Efectiv din cadrul Poliției de Frontieră. Este structura responsabilă de examinarea cazurilor de abateri disciplinare și comportament corupțional în rândul personalului și, în cazul dat va sprijini informațional organele de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor”, a anunțat Poliția de Frontieră.

Vom reveni cu alte detalii ale operațiunii SPIA, PA și IGPF.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *