Krasnoselski acuză R. Moldova de „terorism” și „genocid” și nu exclude că diferendul transnistrean va fi soluționat prin „măsuri dure”

Autor: , in Actualitate / Politic / 6 septembrie, 2021, 21:04

Așa-numitul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a participat luni la un eveniment organizat cu ocazia aniversării a 30 de ani de la crearea așa-zisei armate transnistrene. În cadrul discursului, acesta a acuzat Chișinăul de separatism și a menționat că nu exclude că diferendul transnistrean va fi soluționat prin aplicarea forței și a unor „măsuri dure”, scrie newsmaker.md.

Krasnoselski a acuzat Chișinăul de „genocid împotriva poporului transnistrean”.

„Până în prezent, Moldova nu a răspuns pentru crimele sale de război. Nu a răspuns pentru atacurile teroriste împotriva poporului transnistrean, nu și-a exprimat regretul pentru genocidul împotriva poporului transnistrean. În Moldova nu există consecințe juridice și de drept pentru războiul respectiv, absolut niciun regret. Iar dacă cineva nu își regretă crimele, înseamnă că este gata să săvârșească altele similare. Acei teroriști care au împușcat oameni în ceafă, ei sunt „eroi”. Da, acolo sunt proprii eroi – cei care au ucis. Iar noi avem proprii eroi – pe cei care au apărat. Iată care este diferența principială”, a declarat liderul de la Tiraspol.

Liderul de facto al Transnistriei a mai spus că nu exclude aplicarea unor măsuri dure pe viitor, pentru soluționarea conflictului.

„Nimeni nu știe cu siguranță ce urmează. Nu exclud și variantele de soluționare a diferendului transnistrean cu aplicarea forței, variante dure. Nimeni nu a renunțat la acestea. Încă niciun politician moldovean nu a îndrăznit să declare „Noi renunțăm la astfel de măsuri”. Nici un politician moldovean nu și-a exprimat regretul pentru războiul care a fost declanșat în Transnistria. Niciunul nu a spus adevărul despre faptul că anume Moldova a distrus integritatea teritorială a Moldovei sovietice, nu a spus că ei sunt separatiști. Noi nu am distrus nimic și nu am ieșit de nicăieri”, a mai spus Krasnoselski.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *