L-a depășit pe Messi. Cristiano Ronaldo doboară recordul de vânzări de tricouri după revenirea la Manchester

Autor: , in Sport / 6 septembrie, 2021, 18:36

Noul tricou cu numărul 7 al lui Cristiano Ronaldo la Manchester United a doborât recordul de vânzări în primele 24 de ore de la lansare.

Ronaldo, care a făcut celebru tricoul cu numărul 7 încă în perioada primei sale aventuri la clubul din Manchester, a primit vechiul său număr, după ce fostul deţinător, Edinson Cavani, a fost de acord să-l cedeze şi să schimbe tricoul cu numărul 21, acelaşi număr pe care îl poartă la naţionala Uruguayului.

Odată ce a fost confirmat faptul că Ronaldo va purta din nou tricoul cu numărul 7, reacţia fanilor lui United a fost una incredibilă.

Magazinul clubului United a fost asaltat de fani care încercau să cumpere tricouri cu „Ronaldo 7”, ajungându-se la un punct în care Fanatics, compania care administrează magazinul online, a confirmat (citată de cotidianul The Mirror) că a înregistrat un număr record de vânzări în primele 24 de ore de la confirmarea tricoului.

Mutarea lui Ronaldo la United a generat mai multe vânzări de tricouri decât cele generate de trecerea lui Lionel Messi la Paris Saint-Germain şi, de asemenea, a depăşit un alt record, deţinut anterior de vedeta NFL Tom Brady, cu ocazia mutării sale din 2020, la Tampa Bay Buccaneers.

Potrivit Manchester Evening News, citat de Mediafax, vânzările de tricouri ale lui Ronaldo au generat, o sumă uriaşă de 32,5 milioane de lire sterline, doar în primele 12 ore, pe toate platformele pe care a fost disponibil.

În cazul în care aceste cifre sunt adevărate, înseamnă că United va încasa 3,25 milioane de lire sterline din vânzări, ca parte a acordului cu sponsorii de echipament, care prevede că clubul să încaseze 10% din toate vânzările de tricouri.

Această sumă se ridică la aproximativ un sfert din taxa iniţială plătită pentru Ronaldo, depăşind, de asemenea, suma de 2,5 milioane de lire sterline datorată lui Juventus, în tranşa din acest an.

Ronaldo ar putea debuta pentru a doua oară pentru Manchester United în întâlnirea de sâmbătă cu Newcastle United, unde va fi cel puţin prezentat pentru prima dată noilor săi suporteri.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *