(DOC) Dumitru Pulbere, eliberat din funcția de membru al CSP. Decretul, semnat de Maia Sandu

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 7 septembrie, 2021, 11:15

Dumitru Pulbere a fost eliberat din funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Președinta Maia Sandu a semnat luni, 6 septembrie, decretul ce vizează încetarea de drept a mandatului.

„Având în vedere cele menționate și în temeiul art. 88 lit. j), al art.94 alin. ( I ) din Constituția Republicii Moldova, președintele Republicii Moldova decretează: Art. l. – Se constată încetarea de drept a mandatului de membru al Consiliului Superior al Procurorilor al domnului Dumitru PULBERE, numit prin Decretul PreEedintelui Republicii Moldova nr.596-VIII din 6 februarie 2018; Arl.2. – Prezentul decret intrd in vigoare la data semndrii”, se menționează în document.

În februarie 2018, Dumitru Pulbere a devenit cel de-al 12-lea membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) prin decretul semnat președinte R. Moldova de atunci, Igor Dodon

Dumitru Pulbere a fost președinte al Curții Constituționale în perioada 1 martie 2007 – 28 septembrie 2011 și deputat în Parlamentul Republicii Moldova între anii 1998-2001.

Anterior, din 2001 până în 2007, a fost judecător al Curți Constituționale, iar înainte de a deveni deputat, din 1979 până în 1998, a exercitat funcțiile de ajutor de procuror, viceprocuror și procuror în procuraturile raionale Strășeni, Comrat și Călarași.

În 2006 a fost decorat cu medalia Meritul Civic, iar în 2009 – cu Ordinul Republicii. Ambele distincții i-au fost acordate de Vladimir Voronin, fiind preşedinte al R. Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *