Se scumpesc carburanții. ANRE a stabilit prețul la benzină și motorină pentru mâine

Autor: , in Actualitate / Economic / 7 septembrie, 2021, 15:14

Carburanții se vor scumpi de mâine din nou. Reprezentanții Agenției Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) au emis o notă prin care anunță că au stabilit pentru ziua de miercuri, 8 septembrie, prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit pentru ziua de miercuri, 8 septembrie, următoarele prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard:

Pentru benzina COR 95- 20,52 lei/litru;
Pentru motorină – 16,63 lei/litru.

Comparativ, pentru ziua de azi, 7 septembrie, prețul pentru un litru de benzină standard 95 era de 20,39 lei, în timp ce motorina standard – un preț maxim de 16,56 lei. Prețul benzinei, comparativ ziua de luni, s-a majorat cu 13 bani, iar motorina – cu 18 bani.

Totodată, reprezentanții ANRE fac trimitere la un material Reuters și menționează că ritmul ascendent al prețurilor stabilite este în continuare influențat de majorarea prețului mediu de tranzacționare a produselor petroliere principale la bursele petroliere internaționale, în special a benzinei, în contextul diminuării ofertei mondiale de carburanți cauzate de înlăturarea consecințelor uraganului Ida pe coasta de Est a Americii de Nord și întârzierile suportate la repunerea în funcțiune a producerii de carburanți în Golful Mexic.

Începând cu 2 septembrie, ANRE publică zilnic prețul maxim pentru benzină și motorină, ca urmare a unor modificări legislative efectuate în luna august.

Astfel, prețurile plafon trebuie stabilite doar pentru motorina și benzina standard, în timp ce restul tipurilor de carburanți vor avea prețuri la discreția companiilor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *