Stamate: O comisie va examina activitatea lui Stoianoglo, iar în 30 de zile va prezenta raportul. Va fi verificat și Flocea

Autor: , in Actualitate / Justiție / 7 septembrie, 2021, 10:31

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate, Olesea Stamate, care este şi preşedinta Comisiei juridice, numiri şi imunităţi, a declarat că există temeiuri suficiente pentru ca activitatea procurorului general Alexandr Stoianoglo să fie evaluată.

„Urmează să fie creată Comisia care va examina activitatea procurorului general, vor fi delegați membrii din toate organele menționate în lege, care în termen de 30 de zile ar urma să prezinte Consiliului Superior al Procurorilor raportul. Temeiuri pentru aceste evaluări sunt suficiente”,a menționat Stamate, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

Deputata PAS a subliniat că există foarte multe întrebări referitor la activitatea Procuraturii Generale, mai ales privind dosarele de rezonanță.

„Dacă domnul Stoianoglo ar avea demnitate, atunci ar trebui să plece de bună voie. Este absolut clar pentru toată lumea că avem o lipsă de progres în dosarele de rezonanță”, a adăugat Stamate.

Tot în cadrul emisiunii de la TVR Moldova, Olesea Stamate a precizat că activitatea directorului Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), Ruslan Flocea, va fi evaluată ca şi în cazul procurorului general.

„Activitatea domnului Flocea va fi evaluată la fel ca activitatea procurorului general, Alexandr Stoianoglo. Avem o sumedenie de plângeri din partea cetăţenilor care reclamă inactivitatea sau activitate insuficientă din partea CNA. Temeiuri sunt mai mult decât suficiente să iniţiem o evaluare a şefului CNA”, a adăugat deputata PAS.

Totodată, Stamate susține că după evaluarea directorului CNA se va decide dacă acesta va fi demis sau va rămâne în funcţie, precizând că deja au fost recepţionate CV-uri ale unor eventuali candidaţi.

„Ca să fie foarte clar, CNA nu poate fi blamat în exclusivitate pentru lipsa rezultatelor pe lupta împotriva corupţiei, deoarece aici avem o concurenţă de două instituţii. Exte vorba despre Procuratura Anticorupţie şi CNA. S-ar putea să aflăm din această evaluare de exemplu că CNA şi-a făcut treaba şi a transmis rezultatele investigaţiilor către Procuratura Anticorupţie, iar PA a respins şi nu a iniţiat cauze penale pe marginea investigaţiilor. Sunt anumite semne de întrebare, trebuie să desfăşurăm această evaluare şi să vedem până la urmă dacă a fost activitatea directorului CNA una satisfăcătoare sau nu. În cazul în care va fi găsită nesatisfăcătoare, urmează a fi demis”, a mai menţionat Olesea Stamate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *