Activitatea Centrului Național Anticorupție, supusă controlului parlamentar

Autor: , in Actualitate / Social / 8 septembrie, 2021, 12:52

Activitatea Centrului Național Anticorupție (CNA) va fi supusă controlului parlamentar. În cadrul ședinței de miercuri, 8 septembrie, Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat coraportul pentru un proiect de hotărâre în acest sens.

Autorii proiectului de hotărâre susțin că inițierea controlului parlamentar asupra activității CNA este justificată de necesitatea evaluării activității instituției în domeniul prevenirii și combaterii corupției.

„Controlul parlamentar are scopul de a identifica domeniile în care activitatea CNA trenează, dar și generarea unor recomandări în vederea îmbunătățirii activității instituției”, argumentează autorii proiectului.

Potrivit documentului, raportul cu privire la controlul parlamentar realizat urmează să fie prezentat în termen de până la 30 de zile în plenul Legislativului.

Proiectul de hotărâre urmează a fi examinat de Comisia securitate națională, apărare și ordine publică și apoi supus dezbaterilor în plen.

Amintim că, zilele trecute, deputata Olesea Stamate, care este şi preşedinta Comisiei juridice, numiri şi imunităţi, a declarat că activitatea directorului Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), Ruslan Flocea, va fi evaluată, ulterior se va decide dacă acesta va fi demis sau va rămâne în funcţie, precizând că deja au fost recepţionate CV-uri ale unor eventuali candidaţi.

După mai multe ore de dezbateri, întrebări și răspunsuri, în cadrul ședinței Parlamentului de vineri, 20 august, cu votul a 57 de deputați a fost adoptată Hotărârea privind rezultatele audierilor parlamentare cu privire la progresul acțiunilor în procesul de recuperare a mijloacelor financiare sustrase din sistemul bancar.

Vezi și: Nota Parlamentului, după ce a analizat raportul privind investigarea fraudei bancare: „Activitatea PG și CNA – nesatisfăcătoare”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *