(DOC) România a aprobat noua listă a ţărilor cu risc epidemiologic. În ce zonă epidemiologică se află R. Moldova

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / 9 septembrie, 2021, 19:30

Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată joi de către autoritățile române. Bulgaria, alături de Norvegia, Lituania, Slovenia, Bermuda, Sri Lanka şi Guernsey, a intrat în zona roşie, în timp ce Republica Moldova rămâne în zona verde.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat în şedinţa de joi actualizarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Bulgaria, Norvegia, Lituania, Slovenia, Bermuda, Sri Lanka şi Guernsey au intrat în zona roşie, scrie Mediafax.

În zona galbenă au intrat:

– din zona roşie, după scăderea incidenţei: Portugalia, Libia, Liban, Tunisia, Mauritius, Monaco, Islanda, Bahamas şi Curaçao.

– din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Germania, Croaţia, Letonia, Grenada, Barbados, Insulele Virgine Britanice, Capul Verde, Montserrat şi Bonaire, Saint Eustatius şi Saba.

În zona verde au intrat Emiratele Arabe Unite, Gibraltar şi Honduras.

Anexa La HCNSU Nr. 59 Din 1… by Mediafax.ro

Cei care călătoresc dintr-o ţară inclusă pe lista roşie nu intră în carantină dacă au certificat digital ce atestă vaccinarea sau trecerea prin boală. Cei cu certificat digital care atestă doar rezultatul negativ al unui test RT PCR intră în carantină.

Persoanele care vin dintr-o zonă galbenă sunt scutite de carantină dacă sunt vaccinate sau au un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore.

Sunt scutiţi de carantină copiii sub 6 ani şi cei cu vârste între 6 şi 16 ani, dacă au un test COVID negativ.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *