Ceban, vizită în Ucraina: „La Chișinău am investit mult în reabilitarea parcurilor, scuarurilor și alte spații publice”

Autor: , in Politic / 10 septembrie, 2021, 17:45

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, se află într-o vizită oficială în capitala Ucrainei, unde participă la lucrările Forumului Investițional de la Kiev, desfășurat în perioada 9-11 septembrie. La reuniune participă primari și manageri de orașe, reprezentanți ai organizațiilor economice internaționale, oameni de afaceri, reprezentanți ai municipalităților, experți în economie, urbaniști, ecologiști etc.

Declarația lui Ceban în cadrul lucrărilor Forumului, despre provocările de a investi în infrastructura orașului, în condiții de pandemie prin infecția COVID-19, când la nivel de stat s-a convenit că prioritatea numărul 1 este depășirea situației privind controlul infecției de coronavirus:

„În pofida contextului pandemiei, în această perioadă, la Chișinău am investit mult în reabilitarea parcurilor, scuarurilor și alte spații publice, inclusiv în curțile blocurilor de locuințe. Am investit în proiecte de infrastructură, atât cât nu s-a făcut în ultimii 30 de ani. De asemenea, în domeniul educației am reabilitat terenurile de sport în colaborare cu federațiile naționale de profil. Cât privește transportul, în acest an am dublat practic numărul de unități: troleibuze și autobuze. Mai lucrăm asupra încadrării în circuit a transportului alternativ. Acum prioritatea noastră sunt profesorii, pentru imunizare”, a spus Ceban.

Ceban susține că experiența acumulată de municipiul Chișinău, în contextul situației pandemice prin COVID-19 a identificat faptul că „ramura ocrotirii sănătății trebuie să-și sporească calitatea serviciilor, să fi echitabilă și eficientă din punct de vedere economic”.

Ion Ceban a avut întrevederi cu primarul orașului Kiev, Vitaly Klitschko, precum și cu cel al capitalei Azerbaijanului, Baku, Eldar Azizov. Oficialii au discutat diverse subiecte de interes comun, inclusiv despre perspectivele de colaborare.

De asemenea, primarul de Chișinău a făcut invitații omologilor săi pentru a participa la Forumul Investițional de la Chișinău, prevăzut pentru primăvara anului viitor.

Ceban a fost invitat să participe la Forumul Investițional de la Kiev, de către omologul său, Vitaly Klitschko.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *