Germania: Parlamentul a aprobat un fond de 30 miliarde de euro pentru reconstrucţie după inundaţiile devastatoare

Autor: , in Externe / 10 septembrie, 2021, 17:16

Bundesrat, camera superioară a parlamentului german, a aprobat vineri, 10 septembrie, un fond de reconstrucţie finanţat cu 30 miliarde de euro pentru zonele afectate de inundaţiile catastrofale care au lovit vestul Germaniei la mijlocul lunii iulie, transmite dpa și Agerpres.

Circa 16 miliarde de euro vor fi puse la dispoziţie în acest an, după adoptarea legislaţiei necesare de către Bundesrat, iar restul în anii următori.

Malu Dreyer, premierul landului Renania-Palatinat, cel mai afectat de inundaţii, a declarat în Bundesrat, unde sunt reprezentate cele 16 landuri, că votul constituie un semnal major.

„Ne luăm angajamentul că nimeni nu va fi uitat”, a spus Dreyer, descriind munca de reconstrucţie drept o sarcină herculeană.

Ploile abundente căzute în Renania-Palatinat şi în landul vecin Renania de Nord – Westfalia au făcut ca râurile din bazinul Rinului să iasă din matcă şi să devasteze mari suprafeţe. În jur de 190 de oameni şi-au pierdut viaţa şi există încă persoane date dispărute.

Guvernul federal va aloca 2 miliarde de euro pentru repararea de drumuri şi poduri, plus jumătate din restul de 28 miliarde, landurile urmând să pună la dispoziţie cealaltă jumătate.

Pentru prima dată, guvernul de la Berlin extinde până la 30 de ani termenele de achitare a creditelor contractate de landurile implicate.

Renania-Palatinat va primi 55% din fonduri, Renania de Nord – Westfalia 44%, iar restul procentelor vor merge către Bavaria şi Saxonia, unde pagubele au fost mai mici.

Ca parte a pachetului de ajutor, afacerile ameninţate cu falimentul din cauza inundaţiilor nu vor fi obligate să-şi declare oficial insolvenţa în perioada rămasă până la sfârşitul lui ianuarie 2022.

Camera inferioară a parlamentului, Bundestag, a aprobat măsura marţi.

La acest subiect: Inundații catastrofale. Cel puțin 80 de morți și sute de dispăruți în Germania. În Belgia au murit 11 oameni

(VIDEO) Inundații catastrofale în Germania: Cel puțin 42 morți și zeci de dispăruți. Merkel se declară „bulversată”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *