Măsuri mai stricte în unitățile Armatei Naționale: Au fost restricționate vizitele persoanelor străine și concediile pentru militarii în termen

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 10 septembrie, 2021, 16:08

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a dispus sporirea măsurilor de reducere a riscurilor de răspândire a COVID-19 în rândul angajaților Armatei Naționale. Responsabilii instituției argumentează că decizia a fost luată în baza hotărârii Comisiei Naționale Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP), precum și în rezultatul creşterii semnificative a numărului de infectaţi cu coronavirus.

Astfel, au fost restricționate vizitele în unităţile Armatei Naţionale a persoanelor străine, concediile pentru militarii în termen, dar şi desfășurarea activităţilor în masă, evenimentelor festive, precum și a altor activități cu prezența fizică a persoanelor.

În același timp, șefii subdiviziunilor și de instituții, dar și comandanții de unități, vor desfășura ședințe de informare repetată a efectivului în termen și prin contract cu privire la virusul SARS-CoV-2 și agresivitatea tulpinilor noi.

Totodată, Anatolie Nosatîi a cerut respectarea strictă a măsurilor de siguranță împotriva COVID-19, inclusiv purtarea obligatorie a măștilor de protecție la serviciu (în spații închise), precum și în situația în care nu poate fi respectată distanța socială.

De asemenea, o măsură obligatorie pentru militarii prin contract preconizați pentru studii peste hotare, deplasări de serviciu și misiuni internaționale va fi prezentarea certificatului de vaccinare anti-COVID-19 la plecare și efectuarea controlului medical la reîntoarcere.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent 72% de militari în termen și prin contract din Armata Națională au fost imunizați cu doza I, iar 67 % din numărul total de efectiv au fost imunizați complet cu toate tipurile de vaccin prezente și aprobate.

De menționat că Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a instituit starea de urgență în sănătate publică la nivel național începând cu data de 10 septembrie 2021 și până la 30 octombrie 2021 și a decis să instituie stare de alertă la nivel național, decizie care impune noi măsuri de prevenire și control a infecției COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *