Patru funcționari vamali au primit distincții, bani și avansări în grad, după ce au depistat „cea mai mare captură de produse din tutun din ultimii 4 ani”

Autor: , in Social / 10 septembrie, 2021, 16:43

Cei patru funcționari vamali de la Hârbovăț care au deconspirat o tentativă de transportare ilicită a produselor din tutun, mai exact, 1.9 milioane de țigarete, au primit medalii și stimulări financiare, dar și avansări în grad.

„Directorul Serviciului Vamal le-a acordat funcționarilor grade speciale ulterioare, medalii și stimulări financiare din numele întregii instituții. Cu această ocazie, menționăm că toți funcționarii vamali care vor da dovadă de atitudine conștiincioasă în exercitarea atribuțiilor de serviciu și vor avea rezultate semnificative în contracararea fraudelor vamale, aplicând corect legislația vamală, vor fi apreciați pentru realizările profesionale”, a anunțat Serviciul Vamal.

Precizăm că, un cetățean moldovean a fost reținut pentru 72 de ore, după ce angajații Serviciului Vamal au descoperit 1.9 milioane de țigarete, ascunse într-un camion ce transporta nisip din regiunea transnistreană.

„Tentativa de transportare ilicită a produselor din tutun a fost stopată de vameșii de la postul vamal intern de control „Hârbovăț”, ieri, 8 septembrie , în jurul orei 21:00. Potrivit datelor indicate în actele de însoțire, conducătorul autovehiculului transporta nisip pentru construcții, în cantitate de 24 de tone”, a menționat Serviciul Vamal.

În cadrul controlului de specialitate, angajații vamali au depistat în bena basculantă, sub un strat de nisip de aproximativ 30 cm, 190 de cutii din hârtie presată, în care se aflau în total 1.900.000 de țigarete de marca „Ashima”.

Potrivit informațiilor preliminare, valoarea produselor din tutun pe piața neagră a Republicii Moldova se estimează la peste 1 milion de lei.

Detalii: (VIDEO) Circa 2 milioane de țigarete, depistate într-un camion cu nisip. Serviciul Vamal: E cea mai mare captură de produse din tutun din ultimii ani

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *