Un campion mondial de la Manchester City nu va mai juca în 2021. Până când va rămâne în închisoare

Autor: , in Sport / 10 septembrie, 2021, 18:32

Benjamin Mendy (27 de ani), fundașul lateral al celor de la Manchester City, se află de aproximativ două săptămâni în custodia poliției britanice. Francezul are patru capete de acuzare de viol și unul de agresiune sexuală pe numele său, evenimente care s-ar fi petrecut în perioada octombrie 2020 – august 2021, fiind vorba de trei presupuse victime.

Benjamin Mendy rămâne în închisoare cel puțin până la sfârșitul lui ianuarie 2022

Vineri, campionul mondial a avut o înfățișare la Curtea Coroanei Chester, relatează DigiSport. Deși a solicitat eliberarea pe cauțiune, judecătorul a respins-o. Fotbalistul a fost anunțat că va rămâne în închisoare cel puțin până la data de 24 ianuarie 2022, dată la care va începe procesul.

Conform magistratului, procesul va dura între două și trei săptămâni, astfel că el va putea redeveni liber abia spre finalul lui februarie, ia asta doar dacă va fi găsit nevinovat. Pe 15 noiembrie, acesta va trebui să pledeze vinovat sau nevinovat pentru acuzațiile aduse mai sus.

Aproximativ 60 de milioane de euro a plătit Manchester City pentru serviciile lui Benjamin Mendy celor de la AS Monaco, în vara lui 2017.

Benjamin Mendy de la Manchester City este acuzat de viol și agresiune sexuală

Poliția din Cheshire a emis luna trecută un comunicat de presă în care anunță că fotbalistul se află în acest moment în custodia sa, deoarece are cinci capete de acuzare pe numele său.

„Benjamin Mendy, în vârstă de 27 de ani, are patru capete de acuzare de viol și unul de agresiune sexuală. Acestea sunt legate de trei persoane de peste 16 ani care au făcut plângere în legătură cu evenimente petrecute între octombrie 2020 și august 2021.

Mendy a rămas în custodia poliției și va apărea în fața Curții Magistraților din Chester vineri, pe 27 august. Este extrem de important ca procedurile în desfășurare să nu fie perturbate de relatări, comentarii sau informații dezvăluite în mediul online”, se arată în comunicatul emis.

Campioana Angliei a reacționat imediat și a dezvăluit, pe site-ul oficial, că l-a suspendat pe Benjamin Mendy până când lucrurile se vor lămuri.

„Manchester City confirmă că în urma faptului că a fost acuzat astăzi de poliție, Benjamin Mendy a fost suspendat, deoarece se află în așteptarea unei anchete. Această problemă face parte dintr-un proces legal, iar clubul nu poate face mai multe comentarii până când procesul se va încheia”, au comunicat „cetățenii”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *