(DOC) Ilan Șor rămâne fără salariu de „parlamentar”. Ordinul semnat de Igor Grosu

Autor: , in Politic / 13 septembrie, 2021, 16:57

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, suspendă achitarea plăților salariale, indemnizațiilor și compensațiilor deputatului fugar Ilan Șor. O dispoziție în acest sens a fost emisă la 10 septembrie curent.

„În temeiul art.14 alin. 1 lit. (j) alin. 2 din Regulamentul Parlamentului, adoptat prin Lege a nr.797-XIII din 02.04.1996 în conformitate cu prevederile art. 2 alin. din Hotărârea Biroului Permanent nr. 2 din 9 februarie 2015 cu privire la statutul de funcții de demnitate publică al Parlamentului, la structura cabinetelor persoanelor cu funcții de demnitate publică în Parlament și la asigurarea materială a deputaților și personalului de cabinete, dispun suspendarea achitarea plăților salariale, indemnizațiilor și compensațiilor domnului Ilan Șor, deputat în Parlamentului de legislatura a XI-a, începând cu 26 iulie 2021”, se arată în dispoziție, potrivit Replica Media.

Ilan Șor a fost ales în cadrul alegerilor parlamentare din 11 iulie 2021 pentru a doua oară deputat pe lista Partidului Politic „Șor”.

Acesta nu se află în țară din iunie 2019, când a părăsit teritoriul Republicii Moldova odată cu liderul PD, Vladimir Plahotniuc. În 2017, acesta a fost condamnat în primă instanță în dosarul fraudei bancare, la 7,6 ani de închisoare cu executare, fiind recunoscut drept unul dintre principalii figuranți în jaful din sistemul bancar.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X