Prima ședință de judecată în dosarul Șor la Curtea de Apel Chișinău, întreruptă. Motivul

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 13 septembrie, 2021, 15:23

Prima ședință de judecată în dosarul lui Ilan Șor învinuit de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, planificată pentru astăzi, 13 septembrie, a fost amânată până pe data 21 septembrie, după ce judecătorul Stelian Teleucă, care face parte din completul de judecată, a solicitat abținerea de la examinarea cauzei.

„Se anunță întrerupere pe cauza Șor până pe data de 21 septembrie, ora 10:00, pentru a fi examinată declarația de abținere a judecătorului Stelian Teleucă”, a declarat raportorul pe dosar, judecătorul Ion Bulhac, potrivit Replica Media.

„Săptămâna trecută am avut posibilitatea să fac cunoștință cu materialele dosarului și am constat că Banca de Economii SA este recunoscută ca parte civilă și am constatat că sunt incompatibil pentru examinarea acestei cauze deoarece dețin acțiuni în această bancă, fapt ce se confirmă din extrasul depozitarului central unic. Am declarat despre aceasta în fiecare an în declarația de avere și interese personale. Din aceste considerente eu îmi declar abținere”, a declarat în cadrul ședinței de astăzi judecătorul Stelian Teleucă.

În acest sens, motivele invocate de Teleucă urmează a fi examinate de ceilalți membri ai completului.

Vezi și: Prima ședință de judecată în dosarul lui Ilan Șor, după ce cauza a fost strămutată la Curtea de Apel Chișinău

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de pușcărie de Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Buiucani. Potrivit procurorilor, liderul Partidului „ȘOR” ar fi obținut de la Banca de Economii peste cinci miliarde de dolari, bani pe care i-ar fi spălat, ulterior, prin firme off-shore. Ilan Șor pledează nevinovat.

În vara anului 2019, atunci când s-a schimbat guvernarea, Ilan Șor a fugit din Republica Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *