Ședința de judecată în dosarul în care e vizat Denis Ulanov a fost amânată

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 13 septembrie, 2021, 16:15

Ședința de judecată în procesul în care este vizat deputatul Partidului Șor, Denis Ulanov, și urma să se desfășoare luni, 13 septembrie, la sediul Buiucani al Judecătoriei Chișinău, a fost amânată.

În documentul publicat pe portalul național al instanțelor scrie că motivul amânării ședinței este că judecătoarea Angela Catană se află în concediu medical.

Următoarea ședință în acest dosar a fost programată pentru 20 septembrie, cu începere de la ora 10:45.

„Şedinţă amânată. Se aduce la cunoștința participanților că membrul completului judecătorul Angela Catană se află în concediu medical. Astfel, se amână desfășurarea ședinței preliminare, se fixează prelungirea desfășurării acesteia pentru data de 20.09.2021, ora 10:45”, este explicația oferită în documentul postat pe portalul instanței.

Precizăm că, Procuratura Anticorupție a anunțat vineri, 30 iulie, că a finalizat și expediat în judecată cauza penală în care deputatul Denis Ulanov este acuzat de ”escrocherie” și ”spălare de bani”, ambele infracțiuni „săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale”. Rechizitoriul cuprinde 630 de file, iar întreg probatoriul însumează 81 de volume.

Respectiva cauză penală face parte din dosarul denumit generic ”Frauda bancară”, iar pentru recuperarea prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunii, procurorii au instituit sechestre pe bunurile acestuia estimate la peste 9.7 milioane de lei.

Amintim că, în luna martie a acestui an, la cererea procurorului general Alexandr Stoianoglo, Parlamentul i-a ridicat deputatului imunitatea parlamentară. Inculpatul pledează nevinovat și este cercetat în libertate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X