Un ministru a declarat conflict de interese, iar un președinte de raion nu și-ar fi declarat averea

Autor: , in Actualitate / 13 septembrie, 2021, 16:06

În săptămâna 6-10 septembrie 2021, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat cinci încălcări ale legislației. Câte o incompatibilitate de funcție a fost stabilită la un funcționar public cu statut special din cadrul IP Călărași al IGP al MAI, un consilier din Vișniovca, raionul Cantemir și la doi primari din raioanele Râșcani și Nisporeni.

În cadrul controlului averii pe numele unui președinte de raion, inspectorii de integritate au identificat că acesta a admis o diferență substanțială și vădită între veniturile realizate și averea dobândită. Despre numele subiecților constatați cu încălcări, ANI va comunica prin actele de constatare, care vor fi publicate pe pagina web a ANI.

Un funcționar cu statut special din cadrul Administrația Națională a Penitenciarelor, un funcționar public din cadrul Primăriei Cricova, Chișinău și un consilier din Consiliul local Pănășești, raionul Nisporeni figurează în trei cauze contravenționale pornite de Inspectoratul de Integritate. Aceștia ar putea fi amendați pentru nedepunerea declarațiilor de avere și interese personale sau depunerea tardivă a acestora.

Inspectorii de integritate au oferi soluții pentru trei conflicte de interese, care au fost declarate, conform legii, de către un Ministru și doi primari din raioanele Hâncești și Călărași.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X