(FOTO) Un avion cu țigări de contrabandă care urma să ajungă în România, oprit pe un câmp din R. Moldova. Ultimele detalii

Autor: , in Actualitate / Social / 14 septembrie, 2021, 14:55

Un avion cu țigări de contrabandă care urma să ajungă pe teritoriul României a fost reținut pe un câmp din raionul Edineț, Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de Poliția de Frontieră, marți, 14 septembrie.

UPDATE: Patrula Sectorului Poliției de Frontieră Cuhnești antrenată pe direcția Chetriș – Tabăra a observat un aparat de zbor de dimensiuni mici la înălțimea de aproximativ 100m care a traversat hotarul țării din Republica Moldova în România. Ulterior, patrula poliției de frontieră a Sectorului Valea Rusului a remis informația precum că pe direcția Drujineni – Zaboloteni a fost observat un aparat de zbor de mici dimensiuni, care a traversat hotarul din România în Republica Moldova. Pe faptul dat a fost informat dispeceratul CCSA și reprezentanții autorităților române.

În cadrul măsurilor de căutare pe cazul depistării aeronavei, într-un hotel din orașul Edineț a fost găsit încă un complice care este cetățean al Ucrainei. Cercetărille continuă în comun cu reprezentanții Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei, în acest sens fiind creat un grup comun de investigații. Cu alte detalii vom reveni ulterior.

Știrea inițială:

În baza unei informații operative privind survolarea ilegală a spațiului aerian ofițerii de investigații ai Poliției de Frontieră au acționat prompt în această dimineață reușind reținerea unui avion de model AN-2 în proximitatea localității Hlinaia Mică, raionul Edineț”, a precizat Poliția de Frontieră.

La fața locului se află conducerea instituției de frontieră care se implică și oferă suportul în măsurile de documentare a incidentului dat.

Trei cetățeni ai Ucrainei au fost reținuți”, au menționat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Din informațiile preliminare, avionul respectiv era utilizat pentru transportarea țigărilor de contrabandă. Acesta a decolat de pe teritoriul Ucrainei și urma să ajungă în România.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *