Sturza: TV varianta 8 nu mai poate fi salvată. Trebuie să fie transmisă societății civile, iar acest lucru trebuie să fie impus de donatori

Autor: , in Social / 14 septembrie, 2021, 12:52

Fostul premier Ion Sturza susține că de luni bune donatorii nu mai finanțează TV8, iar acest post televiziune nu mai poate fi salvat și trebuie să fie transmis societății civile, doar că acest lucru trebuie să fie impus de donatori.

TV varianta 8 nu mai poate fi salvată! Asta cu „nu am știut”, pe care se insistă cu încăpățânare, nu ține! S-a știut! De la început. Așa cum s-a știut că în televiziune există mai multe cârtițe care compromit ideea de independent și scopurile urmărite de donatori. Discuțiile interne au mers permanent cu implicarea fondatorilor, a Consiliului de observatori, dar și a donatorilor”, a declarat Sturza.

Ion Sturza spune că a observat cum subtil se promovează persoane dubioase.

Trebuie să recunosc că și eu am știut multe lucruri. Analizat, documentat. De ce? Din curiozitate, când am văzut cum subtil se promovează persoane dubioase în tandem cu o altă cârtiță notorie de la un site de limba rusă (finanțat de donatorii din Vest!), care face parte din „kremlevskii pul”. O întreagă caracatiță de „influenceri” atacau zilnic persoane notorii (inclusiv pe Maia Sandu) de la adresele IP ale acestei televiziuni. Dar și de la alți „independenți””, a mai comentat fostul premier.

În postarea de pe Facebook, ex-prim-ministrul Ion Sturza a mai scris:

Tot trebuie să fie clar:
– de luni bune donatorii nu mai finanțează TV 8;
– după aceste dezvăluiri, majoritatea reclamei comerciale va dispare;
– spectatorii fideli vor schimba registrul. Se simt nu, nu trădați – umiliți.
TV 8 este o jucărie foarte scumpă. În ea s-au investit peste 3,5 milioane USD. Bani veniți de la donatori. Echipamente sofisticate, platouri, cafea, ceai și șampanie de la case mari. Dar și salarii, și onorarii pe măsură.
Acest model de TV nu este sustenabil și fără de scandaluri. Un telefon mobil și YouTube substituie toată construcția respectivă. Așa că vorbim de o vrăjeală!
Dar…
TV 8 nu-i aparține Nataliei Morari. Este o organizație nonprofit. Doamna Morari & Co sunt doar custodiile societății civile. TV 8 trebuie să fie transmisă societății civile. Acest lucru trebuie să fie impus de donatori.
Toți fondatorii și membrii Consiliului de observatori actuali (complici și părtași), fără excepție, trebuie să plece.
P.S. Și da, încetați să ne masați creierii cu maseuze balineze. După cum vedeți, avem destule moldovence pentru acest exercițiu
”, a conchis Sturza.

Deocamdată, conducerea TV8 nu a comentat mesajul publicat de Ion Sturza.

Amintim că Natalia Morari a anunțat o pauză profesională, iar emisiunea sa „Politica” a fost retrasă din grila de emisie de la TV8.

La ședința comună a membrilor Asociației și a Consiliului de administrare, care a avut loc pe 7 septembrie 2021, Igor Boțan a fost ales Președinte al A.O. „Media Alternativă”, deținătoarea licenței de emisie a postului TV8. Numirea lui Boțan a fost făcută după decizia Nataliei Morari de a se retrage din această funcție și din calitatea de membru al Consiliului de administrare al Asociației, precum și în legătură cu suspendarea emisiunii „Politica”

Câteva ONG-uri de media și-au exprimat îngrijorarea și regretul cu privire la anunțul jurnaliste, în condițiile în care acesta poate prejudicia grav imaginea postului de televiziune la care a activat, dar și a breslei jurnalistice în general.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *