ARBI: Circa 11 milioane de lei din frauda bancară, beneficiarul cărora este Vlad Plahotniuc, au ajuns în custodia statului

Autor: , in Economic / Politic / 15 septembrie, 2021, 11:30

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale a emis o notă informativă miercuri, 15 septembrie, anunțând că, circa 11 milioane de lei din frauda bancară, beneficiarul cărora este Vlad Plahotniuc, au ajuns în custodia statului.

„În cadrul investigațiilor privind frauda bancară, a asigurat transferarea pe conturile trezoreriale a mijloacelor bănești în valoare de 10.8 milioane de lei, care se aflau pe conturile bancare ale unei societăți comerciale autohtone. Mijloacele bănești au fost sechestrate anterior, beneficiar efectiv fiind Vladimir Plahotniuc”, a anunțat ARBI.

Potrivit ARBI, transferarea mijloacelor bănești în custodia statului va asigura conservarea valorii precum și integritatea acestora, sporind transparența în procesul de recuperare a mijloacelor bănești, sustrase de BC Banca de Economii SA, BC Banca Socială SA și BC Unibank SA.

Agenția a subliniat că până în prezent a sechestrat bunuri în valoare de 3.047.253.995 de lei, în delegațiile parvenite în cadrul dosarelor penale sub denumirea generică „frauda bancară”.

„La această etapă, pe conturile trezoreriale, gestionate de Agenție, sunt plasate echivalentul a 75.457.593 de lei, care au fost sechestrate de ARBI și organele de drept din țară. Procesul de recuperare a acestora va fi finalizat odată cu emiterea unor decizii de confiscare de către instanțele judecătorești”, a precizat ARBI.

ARBI are în calitate de atribuţii efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracţionale, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale sechestrate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X