Congresul PAS a fost amânat din cauza situației pandemice. Urma să fie aleasă noua conducere

Autor: , in Actualitate / Politic / 15 septembrie, 2021, 13:11

Congresul extraordinar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), în cadrul căruia urma să fie aleasă șefia formațiunii, se amână din cauza evoluției pandemice nefavorabile în țară. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului, care este și șef interimar al PAS, Igor Grosu, în cadrul unei emisiuni de la N4.

„Congresul PAS era planificat pentru 28 noiembrie. Acum, ținând cont de situația pandemică, noi ne lăsăm posibilitatea să revenim asupra deciziei pentru că nu știm cum va evolua pandemia. Un Congres al PAS cu 50 de delegați nu prea seamănă a Congres, de aceea o să urmărim cum o să evolueze pandemia și vom lua o decizie”, a declarat Igor Grosu.

Liderul interimar al PAS a subliniat că „în mod cert, Congresul este și o ocazie foarte bună ca după un scrutin electoral să vii cu o resetare/reconfirmare în cadrul partidului”.

Igor Grosu a reconfirmat faptul că va candida la șefia formațiunii, dar nu cunoaște dacă și prim-ministra Natalia Gavrilița ar putea candida la această funcție.

„Eu o să candidez la funcția de președinte al Partidului Acțiune și Solidaritate. Confirm că voi candida, ca să nu las loc de speculații”, a adăugat Grosu.

El spune că nu cunoaște dacă și prim-ministra Natalia Gavrilița ar putea candida la șefia PAS.

Amintim că la 9 decembrie 2020, cu o zi înainte de învestirea în funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu a renunțat atât la calitatea sa de președintă a PAS, cât și la cea de membră a formațiunii politice.

Urmare a prevederilor statutare, funcția de președinte interimar al PAS a fost preluată de prim-vicepreședintele Igor Grosu, însă asta până la organizarea următorului Congres PAS.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *