Igor Grosu, la întrevederea cu ministrul slovac de Externe: „Prioritatea zero a Parlamentului – combaterea corupției și reforma justiției”

Autor: , in Politic / 15 septembrie, 2021, 10:59

Președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, împreună cu președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, s-a întâlnit, în dimineața zilei de miercuri, 15 septembrie, cu ministrul Afacerilor Externe și Europene al Republicii Slovace, Ivan Korčok, aflat în vizită oficială în țara noastră. Din delegație au făcut parte ambasadorul Dušan Dacho, și alți oficiali slovaci.

Igor Grosu a salutat prezența demnitarului slovac în țara noastră, mulțumindu-i pentru ajutorul pe care Slovacia l-a oferit Republicii Moldova de-a lungul anilor în plan politic, economic și pentru diverse proiecte sociale: „Am apreciat, totodată, sprijinul acordat, de la începutul pandemiei, pentru sistemul nostru de sănătate. Sunt gesturi de solidaritate ce vor apropia și mai mult țările noastre”.

Totodată, Grosu a prezentat prioritățile Legislativului de la Chișinău, printre care reformarea justiției, combaterea corupției, crearea climatului favorabil pentru investiții străine și afaceri.

„Prioritatea zero a Parlamentului – combaterea corupției și reforma justiției”, a subliniat Igor Grosu.

În acest sens, a fost exprimat interesul pentru stabilirea unor contacte parlamentare mai substanțiale, inclusiv la nivel de comisii și grupuri de prietenie.

Ivan Korčok a salutat aspirațiile europene ale Republicii Moldova și a încurajat autoritățile statului în eforturile de modernizare a țării, menționând că reformele structurale reprezintă motorul creșterii bunăstării a populației.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *