Litvinenco, după sesizarea depusă de Stoianoglo la CC: „S-a arătat practic bătut în lupta cu corupţia”

Autor: , in Actualitate / Justiție / 15 septembrie, 2021, 15:41

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a venit cu o reacție privind sesizarea lui Alexandr Stoianoglo depusă la Curtea Constituțională, comentând că „nu este primul şi nici ultimul înalt demnitar care a cedat” și că „procurorul general s-a arătat practic bătut în lupta cu corupţia”.

„E simbolic faptul că procurorul general Alexandr Stoianoglo nu mai vrea să participe la şedinţele Consiliului Suprem de Securitate (CSS). Și asta într-o țară în care corupţia a fost declarată drept principala ameninţare la adresa securităţii. Prin aceasta s-a arătat practic bătut în lupta cu corupţia. Nu este primul şi nici ultimul înalt demnitar care a cedat”, a comentat Litvinenco.

Totodată, ministrul Justiției sugerează despre o eventuală demisie care ar fi binevenită.

Vezi și: Macovei, despre activitatea lui Stoianoglo: În 3 ani nu a făcut niciun dosar „mare”. Poți să spui că procurorii nu și-au făcut treaba, că au fost leneși, dar de ce nu i-ai dat afară sau de ce nu ți-ai dat tu demisia?

„Poate totuși Alexandr Stoianoglo decide să-i lase posibilitatea următorului procuror general să poată participa la şedinţele CSS? Societatea mizează foarte mult pe implicarea Procuraturii în acest proces. Mai mult, este chiar obligaţia acesteia. Dar nu poţi să impui omul dacă nu vrea şi dacă nu poate”, a conchis Litvinenco.

Menționăm că, procurorul general Alexandr Stoianoglo, a anunțat miercuri, 15 septembrie, că a depus o sesizare la Curtea Constituțională în vederea controlului constituționalității prevederilor legale care au instituit procurorului general calitatea de membru de drept în componenţa Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

La acest subiect: Stoianoglo, sesizare la Curtea Constituțională. Cere controlul constituționalității includerii procurorului general în componența CSS

„Decizia de a sesiza Înalta Curte în acest sens survine ca urmare a ultimei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate din 10 august 2021, în cadrul căreia președintele CSS a obiectat procurorului general lipsa urmăririlor penale a mai multor persoane, inclusiv reprezentanți ai actualei opoziții parlamentare, solicitând, în același timp, raportarea mai multor cauze penale pendinte”, a argumentat Procuratura Generală.

Procuratura consideră o atare abordare ca fiind „inadmisibilă și contrară legii, prin care se aduce atingere separației și echilibrului puterilor în stat, și prin urmare, nu poate fi tolerată pe viitor”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *