Principalul acuzat de atentatele teroriste de la Bataclan, Paris: „Am atacat Franţa, am vizat populaţia, civili, dar nu a fost nimic personal”

Autor: , in Externe / 15 septembrie, 2021, 19:14

Principalul acuzat în procesul atentatelor teroriste de la 13 noiembrie 2015 din Paris, soldate cu 130 de morți, Salah Abdeslam, a declarat miercuri, în deschiderea audierilor, că „am atacat Franţa, am vizat populaţia, civili, dar nu a fost nimic personal”.

Teroristul a subliniat că nu vrea să „răsucească cuţitul în rană” şi că atacurile erau un răspuns la „bombardamente” ale Franţei vizând Statul Islamic (ISIS).

„Scopul nu este să răsucesc cuţitul în rană, ci să fiu sincer”, a spus el pe un ton calm, potrivit g4media.ro.

Atentatele de la 13 noiembrie 2015 au fost un răspuns la „bombardamente franceze ale Statului Islamic”, a mai susținut Abdeslam.

Anterior, el a declarat curţii speciale cu juraţi de la Paris – primele sale cuvinte în faţa instanţei – că „nu există altă divinitate în afară de Allah”, după ce i s-a solicitat să își spună identitatea și a susținut că a „renunțat la orice profesie pentru a deveni combatant ISIS”, potrivit AFP.

Instalat într-o extremitate a boxei acuzaților, Salah Abdeslam, de origine belgiano-franceză, purta un tricou negru, o barbă acoperită după o mască de protecţie şi părul lung, dat pe spate.

„Mai întâi, ţin să mărturisesc că nu există altă divinitate în afară de Allah şi că Mohamed este mesagerul său”, a afirmat singurul membru în viaţă al comandourilor jihadiste care au ucis 130 de oameni la Paris şi au rănit alţi 350.

Întrebat care este identitatea părinţilor săi şi profesia sa, el a răspuns că „mă numesc Abdeslam Salah. Numele tatălui şi mamei mele nu au nimic a face aici. Am renunţat la orice profesie pentru a deveni combatant al Statului Islamic”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *