„Există îndoieli față de aptitudinile în exercitarea funcției a doi dintre candidații BCS”. Zece persoane aspiră să devină membri ai CEC. Există rezerve în privința apti

Autor: , in Actualitate / Politic / 15 septembrie, 2021, 16:56

Zece persoane vor fi propuse plenului Parlamentului, pentru a fi desemnate în calitate de membru al Comisiei Electorale Centrale. În cadrul ședinței de miercuri, 15 septembrie, Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat raportul pentru un proiect de hotărâre în acest sens.

Potrivit legislației, Comisia Electorală Centrală are nouă membri – opt desemnați de Parlament și unul de președintele țării.

Proiectul de hotărâre prevede că partidele parlamentare au propus nouă candidaturi, după principiul respectării reprezentării proporționale a majorității și a opoziției. Așadar, Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate a propus cinci candidați. De asemenea, trei membri au fost propuși de Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, iar Fracțiunea parlamentară a Partidului Politic ”ȘOR” a propus un candidat pentru funcția de membru al Comisiei Electorale Centrale.

Persoanele care vor fi propuse spre desemnare în funcția de membru al Comisiei Electorale Centrale sunt: Berlinschii Alexandru, Caraman Angelica, Gurduza Sergiu, Lupașco Ludmila, Musteața Alexandru, Postolache Vasile, Miron Vitalie, Enciu Lilian și Banaru Vadim.

În urma intervievării candidaților, câțiva membri ai Comisiei juridice, numiri și imunități au exprimat unele rezerve față de aptitudinile în exercitarea funcției electorale a doi dintre candidați, Miron Vitalie și Postolache Vasile (candidați BCS)”, menționează reprezentanții Parlamentului.

Potrivit legislației, membrii Comisiei Electorale Centrale sunt desemnați cu votul majorității deputaților aleși.

Mandatul componenței CEC a expirat în luna iunie a acestui an, însă a fost prelungit cu 90 de zile, din cauza perioadei electorale a alegerilor parlamentare anticipate, care au avut loc la 11 iulie anul curent.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *