„Elon Musk” de la Răsărit: Un rus și-a construit de la zero propria mașină electrică (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / Auto / 16 septembrie, 2021, 17:49

Un tânăr de 23 de ani din Rusia și-a construit propria mașină electrică. Deși nu va câștiga prea curând un concurs de design sau frumusețe, vehiculul este funcțional.

Nikita Poddubnov, din St. Petersburg, este un inginer autodidact. Tânărul a construit cadrul vehiculului din aluminiu, iar roțile provin de la scutere produse în China. Geamurile sunt realizate din plexiglas.

Cele patru panouri solare cu care este echipată mașina furnizează energie pentru baterii. Autonomia vehiculului este de aproximativ șase ore la viteza de 30 km/h. Viteza maximă pe care o poate atinge mașina este de 50 km/h, scrie go4it.ro, citând Euronews.

O mașină electrică controlată din smartphone

„În urmă cu trei ani, când m-am mutat la St. Petersburg, am primit un loc de muncă la o companie care producea încărcătoare pentru mașini electrice, iar angajații conduceau mașini electrice”, a declarat Poddubnov. „Nu plăteau pentru combustibil și eram gelos pe ei”, a continuat el.

Vehiculul „inginerului” rus poate fi controlat din smartphone. Aplicația a fost dezvoltată tot de Nikita și include ceasurile de bord, dar și butoane virtuale pentru lumini.

Tânărul spune că mașina lui este departe de a fi finalizată. Nu are, de exemplu, un scaun comod. El vrea să o pregătească pentru călători lungi. Poddubnov vrea să ajungă cu vehiculul la granița cu China, aflată la 3.000 de km distanță.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X