Angelica Caraman este noua președintă a Comisiei Electorale Centrale

Autor: , in Actualitate / Politic / 17 septembrie, 2021, 15:38

Angelica Caraman a fost aleasă în funcția președintă a Comisiei Electorale Centrale (CEC), în cadrul ședinței instituției de vineri, 17 septembrie. Propunerea candidaturii sale a venit din partea membrului CEC, Pavel Postică.

Noua șefa a CEC este licențiată în drept și are calificarea de profesoară de limba şi literatura română. Ea deține o diplomă de master în teoria şi practica administrării publice, iar alta în managementul politic şi electoral.

Timp de 16 ani, Angelica Caraman a activat la Pretura sectorului Centru al capitalei.

În perioada ianuarie 2012 – octombrie 2013, Angelica Caraman a fost șefă a Direcției management alegeri în cadrul CEC. În 2014, timp de jumătate de an, a fost formatoare la Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) pe lângă CEC, iar în perioada mai 2018 – decembrie 2019 a deținut funcția de directoare adjunctă a CICDE.

Din vara anului 2019, ea este consilieră a primarului comunei Stăuceni.

Amintim că deputații au aprobat joi, 16 septembrie, noua componență a CEC-ului. Cinci noi membri (Alexandru Berlinschi, Angelica Caraman, Sergiu Gurduza, Ludmila Lupașco și Alexandru Musteață) ai Comisiei au fost desemnați la propunerea PAS, iar unul (Pavel Postică) la propunerea președintei Maia Sandu.

Mandatul CEC este de 5 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *