Ministerul de Externe de la Chișinău: Rusia nu a respectat suveranitatea și integritatea R. Moldova prin deschiderea de secții de votare în stânga Nistrului

Autor: , in Actualitate / Politic / 18 septembrie, 2021, 14:41

Privind deschiderea secțiilor de votare în stânga Nistrului la alegerile din 19 septembrie pentru Duma de Stat a Federației Ruse, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene regretă că, în pofida poziției expuse în mod consecvent de către autoritățile moldovenești, partea rusă a acționat de o manieră care nu corespunde principiului suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova și cadrului juridic bilateral.

Ministerul notează că în răspuns la adresarea Ambasadei Federației Ruse în R. Moldova privind organizarea scrutinului parlamentar pe teritoriul Republicii Moldova, pe 30 iulie 2021, părții ruse i-a fost comunicată lipsa impedimentelor pentru deschiderea secțiilor de votare în localitățile aflate sub controlul autorităților constituționale ale Republicii Moldova.

În același timp, MAEIE a solicitat părții ruse să se abțină de la deschiderea celor 27 de secții de votare în localitățile din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, inclusiv având în vedere imposibilitatea asigurării condițiilor de securitate necesare pentru desfășurarea scrutinului.

Amintim că alegerile parlamentare din Federația Rusă au loc de vineri până duminică, în perioada 17-19 septembrie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *