Candidatul de opoziție Boris Vişnevski, contracarat de două „clone” ale Kremlinului, a pierdut alegerile în Rusia

Autor: , in Actualitate / Externe / 20 septembrie, 2021, 17:24

Un opozant rus căruia puterea i-a opus două „clone” cu același nume în alegerile locale de la Sankt Petersburg, Boris Vişnevski, a fost înfrânt de către sosia sa pro-Kremlin, Serghei Soloviev, relatează News.ro.

Vişnevski a anunţat că a fost agresat de către cinci bărbaţi după ce s-a dus să depună plângere cu privire la fraudă electorală, relatează AFP. Cei cinci bărbaţi i-au smuls copiile plângerilor şi l-au interogat, fără să-l rănească fizic, a precizat candidatul.

Boris Vişnevski, un candidat din partea Partidului Iabloko (liberal), s-a clasat al doilea în districtul N216 din Sankt Petersburg – cu 3.321 de voturi – după Serghei Soloviev din cadrul Partidului Rusia Unită al lui Vladimir Putin, care a obţinut 4.913 de voturi, a anunţat Comisia Electorală.

Înaintea alegerilor, el a făcut titluri mari în presa din Rusia şi din străinătate, după ce s-a trezit în faţa a doi contracandidaţi cu acelaşi nume şi care-i semănau în mod straniu – aveau aceeaşi barbă şi aceeaşi tunsoare.

Potrivit acestui opozant, cei doi bărbaţi şi-au schimbat numele şi înfăţişarea pentru a semăna cu el, cu scopul de a induce confuze în rândul alegătorilor şi a-l face să piardă voturi.

Opoziţia rusă a denunţat luni fraude masive în alegerile legislative, în timp ce Krelinul revendică o super-majoritate de două treimi în Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, în urma unui scrutin în care vocile critice la adresa lui Vladimir Putin au fost excluse.

Opoziţia denunţă numeroase incidente – de exemplu introducerea ilegală a unor voturi în urne, întârzieri suspecte în anunţarea rezultatului votului online la Moscova şi darea afară a unor observatori din secţii de votare la Sankt Petersburg.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *