Președintele din El Salvador s-a autoproclamat „cel mai cool dictator din lume”

Autor: , in Externe / 22 septembrie, 2021, 18:07

Nayib Bukele, preşedintele statului El Salvador s-a autoproclamat „dictatorul” al acestei ţări din America Centrală. Acesta și-a schimbat biografia contului oficial de Twitter, precizând că este „cel mai cool dictator din lume”, scrie Digi24.

Recent, în El Salvador au izbucnit proteste cu privire la decizia preşedintelui Bukele de a face din această țară primul stat din lume ce adoptă criptomoneda bitcoin ca mijloc legal de plată.

Oamenii au ieşit în stradă în El Salvador pentru a protesta faţă de adoptarea criptomonedei bitcoin ca mijloc legal de plată, la o zi după ce aceasta a intrat în vigoare şi a provocat blocarea platformelor de tranzacţionare, conform Reuters.

Captură foto cu contul oficial de twitter al președintelui Nayib Bukele și biografia acestuia.

Revolta împotriva criptomonedelor

Înainte de lansarea plăţilor în criptomonede, El Salvador a cumpărat 400 de bitcoini în valoare de 20 de milioane de dolari.

Mulți dintre cetățeni s-au opus, subliniind că „legea privind plăţile în Bitcoin trebuie abrogată, pentru că va aduce şi mai multă corupţie şi sărăcie” în țară.

„Aceasta este o monedă care nu va funcţiona pentru vânzătorii de pupusa (o turtă tradiţională din porumb), şoferii de autobuz sau micii comercianţi. Este o monedă ideală pentru marii investitori care doresc să speculeze cu resursele lor economice”, a declarat un rezident din San Salvador, citat de BBC News.

Guvernul a oferit fiecărui cetăţean un stimulent de 30 de dolari în monede virtuale bitcoin pentru a încuraja tranzacţiile în monede virtuale despre care autoritățile din San Salvador spun că poate scuti circa 400 de milioane de dolari pe an în comisioane.

Citește continuarea pe Digi24.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X