Un avion militar a dispărut de pe radare în Extremul Orient rus

Autor: , in Externe / 22 septembrie, 2021, 17:05

Un avion militar de transport cu șase persoane la bord a dispărut de pe radare în regiunea Habarovsk din Extremul Orient al Rusiei, a anunțat Ministerul Situațiilor de Urgență, citat de The Moscow Times și Digi24.

Avionul AN-26 efectua un „zbor tehnic” când sistemele de comunicații au încetat să mai trimită semnale, la 38 de kilometri de aeroportul orașului Habarovsk, a precizat ministerul. Un elicopter al Agenției Federale de Transport Aerian (Rosaviatsia) și o echipă de salvare au fost trimise pentru a găsi avionul dispărut.

„Căutarea este complicată de cerul întunecat și de condițiile meteorologice nefavorabile”, a spus Ministerul Situațiilor de Urgență într-un comunicat.

Agenția Interfax a relatat, pe surse, că se crede că avionul s-ar fi prăbușit în rezervația naturală Bolșehehțirsky din afara orașului Habarovsk, în timp ce efectua un zbor la altitudinea de 600 de metri.

Aparatul AN-26 era operațional din 1979 și a fost utilizat ca „laborator aerian” în ultimii 15 ani.

Serviciile de urgență citate de mass-media au declarat că avionul trebuia să testeze sistemele de comunicații în timpul zborului.

Avioanele AN-26, folosite în continuare pentru transportul civil și militar în țările post-sovietice, deși nu se mai fabrică din 1986, au un lung istoric de accidente.

În iulie, un avion de pasageri AN-26 care transporta 28 de persoane a dispărut în peninsula Kamceatka, vecină regiunii Habarovsk. Echipele de căutare au găsit ulterior resturi ale avionului, dar nu au fost găsiți supraviețuitori.

Alte trei accidente mortale recente, unul în armata Kazahstanului și două în armata rusă, au implicat aeronave AN-26.

În 19 iunie, un avion bimotor de tip L-410 s-a prăbușit în Rusia, în regiunea Kemerovo din sud-vestul Siberiei. Nouă dintre cei 19 oameni aflați la bord și-au pierdut viața.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X