Percheziții la domiciliul ex-deputatului democrat Vladimir Andronachi. Noi detalii

Autor: , in Actualitate / Politic / Social / 23 septembrie, 2021, 17:00

Procurorii anticorupție din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) efectuează joi, 23 septembrie, percheziții la domiciliul fostului deputat democrat Vladimir Andronachi în dosarul „furtul miliardului”. Informația a fost confirmată pentru COTIDIANUL de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii, Maria Vieru.

UPDATE 17:00

Procuratura Anticorupție, de comun cu Serviciul de Informații și Securitate (SIS) au efectuat pe parcursul zilei de astăzi, 23 septembrie, mai multe percheziții într-un episod vizând dosarul ”frauda bancară”.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate suporturi electronice, documente, bani, precum și alte obiecte relevante pentru anchetă.

Persoanele vizate au fost citate la Procuratura anticorupție pentru a fi audiate în calitate de bănuit. Acțiunile de urmărire penală continuă.

Știrea inițială:

„Procuratura Anticorupție desfășoară acțiuni de urmărire penală în dosarul ”frauda bancară”. Detalii vor fi oferite pe parcursul zilei, după finalizarea tuturor acțiunilor planificate”, a menționat purtătoarea de cuvânt a Procuraturii, Maria Vieru.

Vladimir Andronachi a anunțat la 20 septembrie că a primit o ordonanță de învinuire pe dosarul fraudei bancare.

În 4 puncte, Andronachi se apără și spune că că nu va mai tăcea și va răspunde la orice acuzații i se aduc, inclusiv la toate noutățile în care apare numele său.

Vladimir Andronachi, despre care se spune că era unul dintre cei mai apropiați oameni de Vladimir Plahotniuc, responsabil de schemele din energie sau de la Metalferos, recunoaște că este plecat din țară, iar recent, soția sa ar fi primit o ordonanță de învinuire a sa în dosarul fraudei bancare. Potrivit mai multor informații din spațiul public, Andronachi, alături de un alt fost deputat, Eugen Nichiforciuc, ar fi părăsit Republica Moldova imediat după alegerile din 11 iulie.

Detalii: Andronachi anunță că a primit o ordonanță de învinuire pe dosarul fraudei bancare: „Nu am fost implicat și nu am avut nicio atribuție”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X