Campionatul francez de fotbal ar putea avea o nouă superputere. Prinţul care a confirmat că negociează preluarea unei echipe

Autor: , in Sport / 24 septembrie, 2021, 17:10

Saint-Étienne, un club cu tradiţie din Franţa, se află la debutul noului sezon pe penultimul loc în Liga 1, în zona retrogradării cu doar 3 puncte în şapte etape. Echipa se confruntă în prezent cu probleme financiare şi caută un investitor potent. Salvarea ar putea veni tocmai din Asia de Sud Est. Prinţul cambodgian Norodom Ravichak a confirmat că este în negocieri avansate pentru de a prelua clubul, relatează Mediafax.

Norodom Ravichak, nepotul regelui cambodgian, este un cunoscut francofil şi intenţionează să facă din „Sainté” un simbol al cooperării dintre ţara sa natală şi fosta sa putere colonială.

„Sunt oficial un candidat pentru a prelua AS Saint-Étienne”, a declarat prinţul în vârstă de 47 de ani, promiţând că „va avea grijă de Saint-Étienne” şi anunţând investiţii „pe termen lung” în club.

Confrom presei din Franţa, prinţul ar fi făcut o ofertă de 100 de milioane de euro pentru club.

Cu sediul în oraşul industrial omonim din estul-central al Franţei, Saint-Étienne este cunoscut pentru numărul impresionant de trofee şi fani pasionaţi. Cu 10 titluri clubul este încă singurul club din Franţa care a depăţit acestă barieră (PSG şi Marsilia sunt la egalitate la 9 titluri). Pe plan internaţional clubul a jucat o finală europeană pierdută în 1976 împotriva lui Bayern München.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *