Candidatura Svetlanei Balmuș, înaintată Președinției la funcția de membru al CSP din rândul societății civile

Autor: , in Actualitate / Politic / Social / 24 septembrie, 2021, 15:13

Magistrata Svetlana Balmuș a fost desemnată la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din rândul societății civile și a fost înaintată Președinției pentru aprobare.

Comisia pentru selectarea candidatului la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din rândul societății civile, desemnat de către Președintele Republicii Moldova, a adoptat vineri, 24 septembrie, Hotărârea privind rezultatele concursului. Membrii Comisiei au înaintat președintei Maia Sandu candidatura Svetlanei Balmuș pentru această funcție.

Svetlana Balmuș este avocată și expertă în domeniul justiției în cadrul Institutului pentru Politici și Reforme Europene. De asemenea, ea are o experiență de 19 ani de magistrată.

Concursul s-a desfășurat în conformitate cu Legea nr. 3/2016 cu privire la Procuratură și Regulamentul privind modul de organizare și desfășurare a concursului de selectare a candidatului la funcția de membru al CSP din rândul societății civile, desemnat de către Președintele Republicii Moldova, aprobat prin Decretul nr. 548 – VIII din 29 decembrie 2017. La prima etapă de concurs s-au înscris patru candidați, tot ei fiind admiși și la cea de-a doua etapă – interviul, care a avut loc la 22 septembrie 2021.

În 2015, Svetlana Balmuș a fost avansată la Curtea de Apel Chișnău. În aprilie 2017, Balmuș a făcut parte din completul de judecători care au menținut hotărârea primei instanțe prin care avocatul-vedetă Valerian Mânzat, condamnat la nouă ani de închisoare într-un dosar penal de escrocherie în domeniul asigurărilor.

Componența Comisiei poate fi consultată în documentul de mai jos:

148 by Davîdov Daniela on Scribd

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *