(DOC) Curtea Constituțională a suspendat acțiunea decretului Maiei Sandu prin care a fost încetat mandatul lui Dumitru Pulbere în calitate de membru al CSP

Autor: , in Actualitate / Politic / Social / 24 septembrie, 2021, 15:57

Magistrații Curții Constituționale au dispus suspendarea decretului președintei Maiei Sandu privind încetarea de drept mandatul lui Dumitru Pulbere în calitate de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), până la soluționarea cauzei. Decizia a fost pronunțată vineri, 24 septembrie.

„Curtea Constituțională a pronunțat Decizia nr. 144 prin care a dispus suspendarea acțiunii articolului 76 alin. (1) lit. i1) din Legea nr. 3 din 25 februarie 2016 cu privire la Procuratură și a Decretului Președintelui Republicii Moldova nr. 147-IX din 6 septembrie 2021 privind încetarea de drept a mandatului de membru al Consiliului Superior al Procurorilor al domnului Dumitru Pulbere, până la soluționarea cauzei”, a precizat Curtea Constituțională.

Menționăm că decizia Curții a fost pronunțată în cadrul examinării sesizării depusă de procurorul general Alexandr Stoianoglo.


La acest subiect: (DOC) Dumitru Pulbere, eliberat din funcția de membru al CSP. Decretul, semnat de Maia Sandu

Amintim că, Dumitru Pulbere a fost eliberat din funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Președinta Maia Sandu a semnat luni, 6 septembrie, decretul ce vizează încetarea de drept a mandatului.

În februarie 2018, Dumitru Pulbere a devenit cel de-al 12-lea membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) prin decretul semnat președinte R. Moldova de atunci, Igor Dodon

Dumitru Pulbere a fost președinte al Curții Constituționale în perioada 1 martie 2007 – 28 septembrie 2011 și deputat în Parlamentul Republicii Moldova între anii 1998-2001.

Anterior, din 2001 până în 2007, a fost judecător al Curți Constituționale, iar înainte de a deveni deputat, din 1979 până în 1998, a exercitat funcțiile de ajutor de procuror, viceprocuror și procuror în procuraturile raionale Strășeni, Comrat și Călarași.

În 2006 a fost decorat cu medalia Meritul Civic, iar în 2009 – cu Ordinul Republicii. Ambele distincții i-au fost acordate de Vladimir Voronin, fiind preşedinte al R. Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *