Afganistanul, în teroare. Talibanii execută oameni şi le atârnă trupurile în piaţa publică

Autor: , in Externe / 25 septembrie, 2021, 22:20

La o zi după ce talibanii au anunţat că vor executa oameni şi le vor amputa membre, aceştia au trecut la fapte. Corpul unui afgan a fost atârnat în piaţa publică, sâmbătă. Deşi a promis pedepse mai blânde, noul regim seamănă teroare în ţară.

Victima ar fi fost una dintre cele patru persoane executate după ce au fost acuzate de răpirea unui bărbat şi a fiului acestuia, scrie Mediafax.

Corpurile celor patru au fost atârnate în mai multe locuri din oraşul Herat, conform AP. Imaginile au fost transmise de către un post de televiune arab şi postate apoi pe Twitter. Atenţie! Imaginile au un puternic impact emoţional.

Fostul şef notoriu al poliţiei religioase a talibanilor a anunţat vineri că pedepsele extreme, cum ar fi execuţiile şi amputările, vor fi reluate în Afganistan.

De când au preluat puterea în Afganistan, la 15 august, talibanii au promis o guvernare mai blândă decât în mandatul anterior. Dar au fost deja raportate mai multe cazuri de încălcare a drepturilor omului în întreaga ţară.

Joi, Human Rights Watch a avertizat că talibanii din Herat „percheziţionează femeile de profil înalt, le refuză femeilor libertatea de mişcare în afara locuinţelor lor şi impun coduri vestimentare obligatorii”.

Iar în august, Amnesty International a declarat că luptătorii talibani se află în spatele masacrului a nouă membri ai minorităţii Hazara, persecutată.

Secretarul general al Amnesty, Agnès Callamard, a declarat la acea vreme că „brutalitatea cu sânge rece” a crimelor a fost „o aducere aminte a trecutului talibanilor şi un indicator îngrozitor a ceea ce ar putea aduce guvernarea talibană”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *