Certificatele de vaccinare COVID-19, eliberate în Republica Moldova, sunt recunoscute în Italia

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 25 septembrie, 2021, 17:43

Pe teritoriul Italiei, țara cu mulți migranți moldoveni, sunt recunoscute certificatele de vaccinare contra COVID-19 emise de autoritățile naționale de sănătate străine, inclusiv cele eliberate de Republica Moldova, pentru persoanele vaccinate cu preparate autorizate de Agenția Europeană pentru Medicamente. Precizările au fost făcute de ministra sănătății, Ala Nemerenco, transmite IPN.

Circulara care se reglementează recunoașterea ciclului de vaccinare pentru prevenirea infecției cu virusul SARS-CoV-2, efectuat peste hotarele Italiei, a fost emisă de către Ministerul Sănătății Italiei la 23 septembrie.

Valabilitatea certificatelor de vaccinare obținute peste hotare este aceeași ca și a certificatului verde (GrenPass) emis de statul italian.

Cetățenilor Republicii Moldova care se află pe teritoriul Italiei pe motiv de muncă sau studii, indiferent dacă sunt înscriși la Serviciul Național de Sănătate, le este recunoscută vaccinarea efectuată în Republica Moldova, daca aceasta a fost realizată cu vaccinuri autorizate de Agenția Europeană pentru Medicamente.

Se acceptă certificatele eliberate și prezentate pe format de hârtie sau digital în una din limbi: italiană, engleză, franceză, spaniolă sau germană.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *