Directorul adjunct al ANP, Serghei Demcenco, achitat în dosarul în care era învinuit de „păstrarea ilegală a munițiilor” și „păstrarea neglijentă a armelor de foc și a munițiilor”

Autor: , in Social / 25 septembrie, 2021, 09:44

Directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Serghei Demcenco, a fost achitat în dosarul în care era învinuit de „păstrarea ilegală a munițiilor” și „păstrarea neglijentă a armelor de foc şi a munițiilor”.

O încheiere în acest sens a fost emisă vineri, 24 septembrie, de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Solicitat de ZdG, șeful PCCOCS a confirmat că a fost pronunțată sentința.

„Confirmăm că a avut loc ședința de judecată în dosarul lui Demcenco. Da, a fost pronunțată sentința pe dosarul Demcenco. Am văzut doar dispozitivul. Studiem sentința și după ce analizăm partea motivatoare cred că venim cu motivele de contestare”, a declarat șeful PCCOCS, Ion Caracuian.

Directorul adjunct al ANP era învinuit de abuz de serviciu în interesul unui grup criminal.

Șeful adjunct al ANP ajuns după gratii, plasat în celula în care a stat Filat. Fotografiile lui Demcenco nu au fost introduse în baza de date

Potrivit legii penale, astfel de infracțiuni se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 8 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani (articolul 327, alineat (3) din Codul penal).

Ulterior, în legătură cu aceasta, au urmat percheziții în Penitenciarul nr. 15 – Cricova.

Perchezițiile în Penitenciarul nr. 15 – Cricova: 13 condamnați, transferați în alte instituții de detenție. Au fost găsite jocuri de noroc, alcool, cuțite și telefoane

Drept rezultat al perchezițiilor din ziua de miercuri, 24 februarie 2021, în Penitenciarul nr. 15 – Cricova, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu angajați ai DDS „Pantera” a ANP, Inspectoratului Național de Investigații și BPDS „Fulger” a IGP al MAI, au depistat și ridicat un număr impunător de obiecte interzise, precum și l-au reținut pe șeful acestei instituții penitenciare, pentru un termen de 72 de ore.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *