COVID-19. Situația în spitalele din municipiul Chișinău. Ceban: Au fost activate suplimentar mai multe paturi

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 27 septembrie, 2021, 13:25

În spitalele municipale va fi completat numărul de paturi pentru tratarea pacienților cu COVID-19, inclusiv copii, în contextul când numărul de infectări crește de la o săptămână la alta, iar circa 1/3 din îmbolnăviri sunt în municipiul Chișinău. Precizarea a fost făcută luni, 27 septembrie, în cadrul ședinței Primăriei.

Primarul Ion Ceban susține că Centrul „COVID-19 Chișinău” de la Moldexpo funcționează la capacitate maximă, spitalul fiind plin cu pacienți: „Unitatea medicală a prevăzut spații de rezervă, însă aceste posibilități sunt pe termen scurt”.

De asemenea, pe parcursul săptămânii curente, la Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” va fi sporit numărul de paturi pentru tratarea pacienților infectați cu coronavirus, până la 300 de unități, inclusiv 16 paturi în secția de terapie intensivă, acum fiind ocupate 180 de locuri din cele 210 existente.

Totodată, în condițiile când Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase Copii este plin cu pacienți minori, suspecți și confirmați cu COVID-19, edilul Capitalei a dispus activarea secțiilor COVID și la SCM „V. Ignatenco”, pentru 63 de paturi, dar deja jumătate din numărul de locuri cu acest profil sunt ocupate.

„Considerăm că Ministerul de profil trebuie să se implice mai activ prin protocoalele clinice actualizate – Asistența Medicală Primară în tratamentul pacienților la domiciliu, a celor cu forme ușoare și medii de boală. De asemenea, trebuie să fie mai eficient și triajul pacienților suspecți sau confirmați cu COVID, pentru a evita aglomerația din spitale”, a precizat edilul.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *