Dispută în Italia, după ce un restaurant a afișat meniuri diferite pentru vaccinaţi și nevaccinaţi

Autor: , in COVID-19 / Externe / 30 septembrie, 2021, 18:16

O dispută online s-a viralizat în Italia, după ce proprietarului unui local din oraşul Cattolica a afişat meniuri diferite pentru vaccinaţi şi nevaccinaţi.

Proprietarul barului a afişat meniuri separate, în vigoare din 15 octombrie. Oferă mojito şi cocktail-uri pentru cei care au certificatul verde şi, pe de altă parte, pentru cei care nu au fost încă vaccinaţi apă şi mentă sau un produs de panificaţie tipic, umplut cu spanac, pentru vaccinaţi şi fără spanac pentru nevaccinaţi, relatează corrieredibologna.

Pe meniu apare şi vodcă pentru vaccinaţi, dar şi ceai de muşeţel pentru nevaccinaţi – scrie Mediafax.

„E o simplă ironie, apelez des la ea”, spune proprietarul barului, Davide Giovannetti.

Afişul acestuia s-a viralizat rapid şi Davide Giovannetti spune că a primit sute de mesaje, chiar şi ameninţări: „Nu mi-e teamă şi nu voi îndepărta afişul. De ce aş face-o? Ar însemna că recunosc vreo vină”.

Proprietarul localului a povestit cum, în urmă cu câteva zile, o femeie a comandat mâncare, după care a citit meniul şi a plecat nervoasă, fără să consume.

„Am vrut doar să smulg un zâmbet, nu să alimentez controversa socială”, asigură Giovannetti.

Italia a introdus, din 15 octombrie, obligativitatea certificatului verde (green pass) pentru toţi angajaţii publici şi privaţi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *