Gavrilița, despre noile restricții, unde accesul va fi permis doar în baza certificatului COVID-19: „Verificarea este în responsabilitatea angajatorului”

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 30 septembrie, 2021, 17:50

Începând de vineri, 1 octombrie, intră în vigoare noile măsuri restrictive, în legătură cu pandemia de COVID-19, iar unele dintre acestea au trezit mai multe neclarități și un val de nedumerire în societate, printre care și accesul în cafenele, săli de fitness, dar și alte unități publice.

Întrebată care va fi mecanismul de verificare a testului sau certificatului de vaccinare împotriva COVID-19, întrucât aceste acte dețin date cu caracter personal, prim-ministra Natalia Gavrilița a răspuns:

„Subliniez că Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică(CNESP) a fost reformată. Am schimbat și modul de aplicare a măsurilor de protecție. Din păcate, avem localități sub Cod Roșu, printre care și Chișinău, Bălți (…) Verificarea este în responsabilitatea angajatorului sau organizatorului și evident că pot fi aplicate sancțiuni în limita cadrului juridic existent. În același timp, îndemnul meu este să nu așteptăm sancțiuni, pentru că statul nu poate fi în fiecare restaurant, în fiecare zi, la fiecare oră și să stea cu bâta. Aceste măsuri sunt reguli de bun simț, care au fost elaborate inclusiv în consultări care balansează interesele agenților economici și interesele noastre de sănătate publică. Vedem că ritmul de creștere a îmbolnăvirilor ne cauzează limite. Nu mai avem locuri în spitale, de aceea putem trece împreună dacă suntem solidari. Să nu ne gândim doar la propria persoană, dar să ne gândim la interesul public”, a declarat Natalia Gavrilița.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *