Începând cu data de 5 octombrie, pasagerii și călătorii care vor intra în R. Moldova vor completa fișele epidemiologice doar în format online

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 30 septembrie, 2021, 10:43

Începând cu data de 5 octombrie curent, pasagerii și călătorii care traversează frontiera de stat a Republicii Moldova pe sensul de intrare vor putea completa fișa epidemiologică doar în format electronic. Anunuțul a fost făcut de reprezentanții Ministerului Sănătății, argumentând că, astfel, va fi eficientizat procesul de prevenire și control a pandemiei COVID-19, inclusiv prin fluidizarea fluxului de pasageri și călători în punctele de trecere a frontierei.

Fișa epidemiologică va putea fi accesată pe pagina: https://fisa-covid.gov.md/ și trebuie completată obligatoriu cu cel mult 3 zile înainte de intrare în Republica Moldova de către persoanele care urmează să respecte regimul de autoizolare pentru 14 zile, în cazul în care: nu dețin un certificat de vaccinare COVID-19, rezultatul negativ al unui test RT-PCR valabil 72 ore sau a unui test antigen rapid, valabil 48 ore, concluzia medicală confirmativă în cazul persoanelor care au suportat COVID-19, în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi (6 luni) sau un act confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19, valabil 90 zile din data efectuării investigației.

Poliția de Frontieră, Agenția Națională pentru Sănătate Publică dar și organele de control vor deține în mod automat toate informațiile despre persoanele care intră în țară, pentru a putea fi monitorizate privind respectarea regimului de autoizolare și supraveghere la medicul de familie.

Detalii cum poate fi completată corect Fișa epidemiologică le aflați din tutorialul video:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X