(DOC) Alertele de călătorii actualizate: În ce condiții pot intra cetățenii pe teritoriul altor state

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / 1 octombrie, 2021, 17:51

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) informează despre actualizarea alertelor de călătorie, conform situației de vineri, 1 octombrie.

Potrivit instituției, informațiile curente se bazează pe cele mai recente date disponibile și sunt colectate din surse naționale autorizate și publice ale statelor străine și sunt publicate la secțiunea „Călătorește în siguranță: Alerte de călătorie COVID-19” pe pagina web a ministerului de externe.

Datele pot fi modificate, dacă autoritățile statelor străine vizate vor adopta alte decizii. Aceste informații sunt publicate în regim operativ de către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale Republicii Moldova peste hotare.

Noile alerte de călătorie pot fi accesate AICI.

MAEIE recomandă consultarea la etapa planificării unei călătorii a alertelor săptămânale publicate pe pagina web a ministerului de externe, pe paginile ambasadelor în țările de destinație precum și politicile companiilor de transport avia, rutier sau feroviar pentru pasageri.

Suplimentar la resursele MAEIE, instituția recomandă cetățenilor R. Moldova care dispun de dubla cetățenie a unui stat membru al UE, consultarea adițională și a datelor operative privind menținerea/ridicarea măsurilor restrictive la Re-Open, platformă menținută de Uniunea Europeană.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X